Botanica

Botanica huidverzorgingsproducten

Eind januari 2019 hebben wij kennis gemaakt met Botanica producten. Wij waren daar dusdanig van onder de indruk dat we besloten hebben deze producten in ons assortiment op te nemen. Voorlopig staat hieronder wat algemene informatie. Een uitgebreidere beschrijving volgt snel. De producten zijn via de webshop bestellen. 

Botanica International Ltd werd in 2005 opgericht om tegemoet te komen aan het groeiende bewustzijn van natuurlijke producten en om de wonderen van Nature’s Healing Energy te gebruiken.

Zij hebben een natuurlijk kruidenassortiment ontwikkeld om veel voorkomende huidaandoeningen te behandelen.

Het Herbal-assortiment bevat een combinatie van natuurlijke ingrediënten, die allemaal bewezen heilzame eigenschappen hebben.

Botanica’s Herbal-systeem werkt om een gezonde celgroei te bevorderen en volledig herstel zonder littekens.

Vroeger zouden we een crème op een wond smeren om een barrière te vormen, maar in feite kan een zware dikke crème het genezingsproces op twee niveaus vertragen. Het kan vuil rond het aangetaste gebied houden en het kan voorkomen dat de infectie eruit komt!

Botanica’s wash reinigt het gebied en helpt bij het verwijderen van vuil of korsten die zich eventueel hebben gevormd. Dit deel van het proces is van vitaal belang omdat het het getroffen gebied open en droog houdt, zodat eventueel aanwezige infecties kunnen wegvloeien.

De wash wordt gevolgd door Botanica’s Herbal Cream die gemakkelijk in de huid wordt opgenomen. Het activeert de gezonde cellen en de krachtige combinatie van de kruiden en de verzachtende eigenschappen van de natuurlijke oliën werken aan een snel, volledig herstel.

Dagelijkse wasbeurten en crèmetoediening verminderen het aangedane gebied en blijven infecties vrijmaken.

Alle Botanica-producten zijn getest door het LCH-laboratorium in Parijs (wereldberoemd). Om te bewijzen dat ze allemaal vrij zijn van chemicaliën, toxines, parabenen en lanollens

Botanica-producten zijn allemaal anti-septisch, anti-schimmel, anti-bacterieel, ontstekingsremmend en antihistamine. De Botanica kruidencrèmes en -wassers zijn geschikt voor een zeer gevoelige huid en kunnen op alle huidcondities worden gebruikt.