PEMF

PEMF en Alzheimer

EZY coil tijdens behandeling van het hoofd

In de afgelopen 2 jaar hebben in Canada diverse mensen met Alzheimer gebruik gemaakt van Centurion Pulserend Magneetveld Therapie. De resultaten waren verbluffend, maar tot nu toe kon nog niet worden verklaard waarom.

In oktober werd onderstaand artikel gepubliceerd in de Montreal Newspaper over een onderzoek in de VS wat ook uitstekende resultaten beschreef, maar wat ook een verklaring gaf: 

Vroege onderzoeken in de Verenigde Staten met nieuwe elektromagnetische golftechnologie geven hoop aan miljoenen Alzheimerpatiënten.

NeuroEM Therapeutics heeft de afgelopen week inderdaad uitgelegd dat een helm die is ontwikkeld met de steun van onderzoekers van het Byrd Alzheimer’s Institute aan de Universiteit van Zuid-Florida de cognitieve vaardigheden van patiënten die door deze ziekte zijn getroffen gedurende een periode van twee maanden tijdens een eerste testfase heeft verbeterd.

De helm lijkt op een eenvoudige dop en bevat elektroden die elektromagnetische golven uitzenden. Deze dringen de hersenen binnen en zullen giftige stapels amyloïde beta-eiwitten (A-beta) en tau-eiwitten afbreken, vaak beschouwd als de belangrijkste boosdoeners van de ziekte van Alzheimer.

A-beta-eiwitafzettingen vormen plaques in de hersenen die de signalen blokkeren die neuronen daartussen uitzenden. Tau-eiwitten kunnen clusters vormen, waardoor ze hun rol niet kunnen spelen om neuronen te voeden met voedingsstoffen, legt de Canadese Alzheimer’s Society uit op haar website.

Na een proef van twee maanden met acht patiënten met de ziekte van Alzheimer in een laag of matig gevorderd stadium, merkten de onderzoekers bij zeven van hen cognitieve verbetering op. Tijdens deze periode werden geen bijwerkingen waargenomen.

“We waren met name verrast om te ontdekken dat de significante verbetering in ADAS-tandwiel (een schaal die werd gebruikt om de cognitieve achteruitgang als gevolg van Alzheimer te meten) tot twee weken na het einde van de behandeling aanhield.” De meest plausibele verklaring … is dat de zeer proces van de ziekte van Alzheimer is beïnvloed, “zei NeuroEM Therapeutics President en CEO Dr. Gary Arendash in een persbericht.

“Waarschijnlijk is de beste indicatie dat de twee maanden durende behandeling een significant klinisch effect heeft […] dat geen van de patiënten hun helmen wilde terugbrengen,” zei Dr. Arendash.

Het bedrijf is nu van plan door te gaan met testen door tegen het einde van het jaar 150 mensen met de ziekte te werven. Als deze nieuwe stap succesvol is, is NeuroEM Therapeutics van plan de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) te vragen haar product goed te keuren.

Het voordeel van de helm is dat deze thuis kan worden gebruikt, met een snelheid van twee sessies van één uur per dag, zonder de activiteiten van de patiënt te beperken.

In Canada lijden bijna 420.000 senioren van 65 jaar en ouder aan dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer, volgens gegevens die half augustus door Health Canada zijn vrijgegeven. De Canadese Alzheimer’s Society schat dat ongeveer 564.000 Canadezen cognitieve aandoeningen van alle leeftijden hebben.

De tests van de onderzoekers waren het onderwerp van een wetenschappelijk artikel dat in september werd gepubliceerd in het tijdschrift “Journal of Alzheimer’s Disease”

De origenele studie kan je hier lezen:

centurion-systems.eu/…/Arendash-2019-transcranial-treatment-for-Alzheimers.pdf