Tesla Geschiedenis

Tesla Geschiedenis

Heb je ooit gehoord van de naam Nikola Tesla? Je bent je misschien niet bewust van deze persoon, maar we hebben allemaal de dingen gebruikt die zijn uitgevonden door deze legendarische persoonlijkheid. We kunnen ongetwijfeld zeggen dat Nikola Tesla een man is van innovatieve en creatieve ideeën. Door zijn grote ideeën zijn er verschillende uitvindingen in de wereld ontstaan. Met de vooruitgang in de technologie zijn er heel veel nieuwe dingen ontwikkeld. Op een snelle manier vinden er nu uitvindingen en ontdekkingen in de wereld plaats. Nikola Tesla heeft ons veel nuttige dingen heeft gebracht, die we in ons dagelijks leven gebruiken. Nikola Tesla is een populaire wetenschapper die zijn beste diensten aan het publiek had bewezen in de periode tussen 1856 en 1943. Hieronder staan enkele van de beste Nikola Tesla-uitvindingen.

Beste Nikola Tesla-uitvindingen

Nikola Tesla is een Servisch-Amerikaanse ingenieur en fysicus die de hele wereld had veranderd door zijn enorm aantal uitvindingen. Nikola werd geboren in 1856 en werd uitvinder, elektrotechnisch ingenieur en nog veel meer. Hij is in de volksmond bekend om zijn bijdragen aan het hedendaagse wisselstroom ontwerp. Enkele van zijn populaire uitvindingen zijn onder meer wisselstroom (AC), High Voltage, High-Frequency Power Experimenten en nog veel meer. Ondanks de bekendheid en het respect bij de mensen, kon hij zijn overvloed aan uitvindingen niet omzetten in een financieel succes op de lange termijn. In tegenstelling tot zijn grootste rivaal Thomas Edison, kreeg hij geen erkenning in de wereld krijgen. Nikola is echter behoorlijk populair vanwege zijn intelligente uitvindingen die baanbrekende innovaties voor de hele wereld zijn geworden.

1. Roterend magnetisch veld (1882)

In 1882 had Nikola Tesla een gewaagde uitvinding bedacht toen iedereen hem ontmoedigde. Een van zijn professoren, namelijk Croatia, vertelde dat hij niet in staat was een wisselstroom-aangedreven motor te maken in vergelijking met de gelijkstroom (DC). Na een paar jaar worstelen had Nikola Tesla eindelijk een roterend magnetisch veld uitgevonden waarmee hij dmv wisselstroom iemand van stroom kon voorzien zonder de noodzaak om dit in gelijkstroom te converteren.

eerste uitvinding van Nikolas Tesla

2.  Wisselstroom motor (1883)

Kort na de uitvinding van het Roterend magnetisch veld begon Nikola Tesla zijn experimenten met de wisselstroom Motor. Zonder mechanische assistentie had de wisselstroom magnetische polen gegenereerd die  de stroom om kunnen keren. Dit is een van de meest populaire en nuttige uitvindingen van Nikola Tesla. Hij had immense bekendheid en aandacht van de mensen gekregen door de uitvinding van wisselstroom motor in 1883.

3. Tesla-spoel (1890)

Nikola Tesla heeft de Tesla Coil uitgevonden in het jaar 1891. Deze spoel maakt gebruik van in totaal 2 spoelen: de Primary en de Secondary. Elke spoel heeft zijn eigen condensator. Een condensator is iets dat kan worden gebruikt als een batterij die energie kan opslaan. Tesla had een grote obsessie om steden zonder stroom te voorzien van stroom. Momenteel gebruiken mensen in de entertainment de Tesla Coil. Je kunt deze Tesla-spoelen zelfs in sommige musea en wetenschapscentra zien en er worden ook nog wat elementen in radio’s gebruikt.

4. Radio (1897)

De radio is een andere geweldige uitvinding van Nikola Tesla in het jaar 1897. Hij had aanvankelijk de draadloze transmissie verzonden vanuit zijn eigen lab in New York City. Alle dingen die met radio worden geassocieerd, zijn uitsluitend door Tesla zelf uitgevonden. Sommige van de uitvindingen met betrekking tot de radio omvatten de antennes, tuners en nog veel meer.

5. Neonlampen

Neonlichten werden niet echt ontdekt door Tesla. Maar hij had zijn mogelijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van fluorescerende en neonlichten in de wereld. Hij had verschillende experimenten op elektrische deeltjes via gassen uitgevoerd en in totaal 4 verschillende verlichtingstypes ontwikkeld.

6. Inductiemotor

Een inductiemotor maakt gebruik van wisselstroom. Op een inductiemotor kunt u twee verschillende delen tegenkomen, zoals een rotor en een stator. In het jaar 1880 hebben twee mensen, namelijk Tesla en Galileo Ferrari, individueel aan de inductiemotor gewerkt.

7. Tele-automatisering

In het jaar 1898 had Tesla de Tele-automatisering opgedoken op de elektrische tentoonstelling die plaatsvond in Madison Square Garden. Het is een boot die wordt bestuurd door gebruik te maken van radiogolven, ook wel tele-automatisering genoemd. Op de tentoonstelling had hij al zijn punten bewezen die de uitvinding van tele-automatisering ondersteunen. Van alle uitvindingen van Nikola Tesla is tele-automatisering een van de meest voorkomende innovaties. Op in totaal 3 verschillende gebieden was de uitvinding van de Tele-automatisering enorm populair geworden.

Afgezien hiervan heeft Tesla ook de eerste en belangrijkste draadloze afstandsbedieningsboot, fluorescentielampen en nog veel meer uitgevonden. Dit zijn enkele van de opvallende prestaties van Nikola Tesla door zijn ontdekkingen. Hij had zicg indirect aangesloten bij de ontwikkeling en vooruitgang van de wereld op het gebied van technologie. Petje af voor Nikola Tesla voor zijn uitstekende innovaties !!

HET TESTALON PATENT